Bahan-Bahan Untuk Membuat Nasi Lemak Ikan Bilis MAGGI yang Sedap ialah:
Ikan bilis,
Telur rebus,
Timun,
Kacang,
1½ minyak masak sudu besar,
500g beras dibasuh dan ditos,
1 ulas bawang putih dihiris halus,
2 sm halia dihiris halus,
½ sudu besar MAGGI® CukupRasa™,
500 ml air,
100 ml santan,
2 helai daun pandan disimpul.
Cara Memasak Nasi Lemak Ikan Bilis MAGGI:
Ikan bilis,
Telur rebus,
Timun,
Kacang,
1½ minyak masak sudu besar,
500g beras dibasuh dan ditos,
1 ulas bawang putih dihiris halus,
2 sm halia dihiris halus,
½ sudu besar MAGGI® CukupRasa™,
500 ml air,
100 ml santan,
2 helai daun pandan disimpul.
Cara Memasak Nasi Lemak Ikan Bilis MAGGI:
1.Panaskan minyak dalam kuali dan tumiskan bawang putih bersama halia hingga wangi.
2.Kemudian, masukkan beras dan masak selama 1 minit.
3.Selepas itu, masukkan beras tadi dalam periuk nasi bersama MAGGI® CukupRasa™, air, santan dan daun pandan. Kacau dan biarkan ia masak.
4.Bila dah masak, senduk nasi dan hidangkan panas-panas untuk keluarga.
Resepi Oleh:MAGGI MALAYSIA